• Faunatrap | Faunasupport

Duurzame faunatrap van Faunasupport

De firma Faunasupport heeft sinds enkele weken de faunatrap in productie genomen. De faunatrap is een professionele vertaling van de conventionele eendentrap. De in de volksmond bekende eendentrappen zijn ontwikkeld om de nog niet vliegvlugge en kwetsbare pullen een uitstapmogelijkheid te bieden langs steile oevers om zo verdrinking te voorkomen. Veelal betrof de ontwikkeling van de eendentrappen semi-particuliere ontwikkelingen door bezorgde burgers, natuurliefhebbers, natuurbeheerders et cetera. De productie van een professionele en veelzijdig toepasbare eendentrap is echter niet of nauwelijks tot stand gekomen.

Om in deze niche te voorzien heeft Faunasupport een duurzame faunatrap ontwikkeld. De constructie bestaat uit een ijzeren verzinkte hoek van 90 graden met aan de bovenzijde van de hoek een dwarsplaatje voor de bevestiging op beschoeiingspalen. Op de verzinkte hoek zijn twee gegroefde planken van gerecycled plastic aangebracht. De planken en bevestiging op de palen geschiedt met stevige slotbouten. Boven op het dwarsplaatje is tevens een klein plankje voorzien om uitstappen te vergemakkelijken.

De faunatrap is een uitstekend hulpmiddel voor dieren die te water zijn geraakt of slechts tijdelijk in het water verblijven. Hierbij valt onder andere te denken aan allerlei soorten zoogdieren, amfibieën en reptielen. In stedelijke omgeving kan de trap tevens functioneel zijn voor te water geraakte huisdieren.

In het kader van de Algemene zorgplicht (Ff-wet) is het op veel locaties in Nederland een reële optie om een faunatrap toe te passen. Met name als bij de waterbeheerder bekend is dat er zich problemen voordoen met betrekking tot uitreding van fauna. Bent u geïnteresseerd in het product check dan de website van Faunasupport. Indien u meer wilt weten over de toepassingsmogelijkheden en plaatsing van faunatrappen kunt u contact opnemen met ons via info@blomecolgie.nl of 0418 820 288